SpravodajstvoWindows

Windows 10 dostáva ďalšiu aktualizáciu, dostupný je nový build 16237

Pred necelými 24 hodinami Microsoft prišiel s novým buildom 16232.1004 pre Insiderov používajúcich Windows 10 (Fast Ring). Pár hodín nato Microsoft prináša ďalší, úplne nový build takisto pre Fast Ring s označením 16237. Nový build prináša hŕstku vylepšení a funkcií, ktoré budú základom pre aktualizáciu Fall Creators Update.

Aké vylepšenia a funkcie prináša nový build?

Prehliadač Microsoft Edge odteraz podporuje funkciu čítania nahlas na všetkých web stránkach. Popri čítaní, sa automaticky zvýrazňujú slová a riadky. Funkcia je taktiež dostupná vo všetkých PDF dokumentoch, takisto s automatickým zvýrazňovaním slov a riadkov. Zmenou prešla aj funkcia zdieľania. Po kliknutí Zdieľania v prehliadači Microsoft Edge, bude používateľské rozhranie Zdieľania v rovnakom motíve ako samotný prehliadač. Používateľské prostredie Zdieľania sa odteraz zobrazí pod tlačidlom zdieľania, nie v strede prehliadača. Prehliadač dostal veľké množstvo menších vylepšení, napríklad novú animáciu pri pridávaní obľúbených stránok alebo odstránenie a opravenie viacerých chýb v prehliadači.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Zdroj: windows.com

Zmena sa týka aj viacerých prvkov v systéme. V novom builde Vás čaká vylepšené Centrum akcií alebo Notifikácie. Zopár vylepšení dostala aj aplikácia My People, Emoji Panel alebo panel písania rukou. Vylepšením prešlo aj monitorovanie grafickej karty v Správcovi úloh, ktoré sa prvý krát objavilo už v builde 16226. Do rozhrania monitorovania bola pridaná aktuálna verzia DirectX alebo fyzická lokácia grafickej karty vo Vašom počítači.

Zdroj: windows.com

Nejedná sa o žiadne enormné zmeny, no Microsoft v tomto builde pridáva množstvo funkcií, ktoré používatelia vyžadovali a zároveň bolo opravených množstvo chýb, či už v aplikáciách alebo samotnom systéme.

Samozrejme, toto nie sú všetky vylepšenia, ktoré nový build priniesol. Pre viac informácií o novom builde pre Insiderov používajúcich Windows 10 Fast Ring kliknite sem. (v angličtine)

Zdroj: windows.com

 

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close