SpravodajstvoTechnológie

Opera prišla s aktualizáciou prehliadača, ktorá prináša ochranu proti nechcenému ťaženiu Bitcoinov

Spomínate si ešte na škandál spojený s nechcenou ťažbou digitálnej meny Bitcoin na desiatkach slovenských webstránok, ktorý otriasol verejnosťou? Nuž takémuto konaniu bude koniec. Teda aspoň pre používateľov internetového prehliadača Opera.

Vývojári stojaci za internetový prehliadačom Opera uvoľnili ešte začiatkom tohto týždňa aktualizáciu (v50), pre PC zariadenia, ktorá prináša zaujímavé funkcie. Dočkali sme sa napríklad vylepšení v spojitosti s VR podporou pre Oculus a Chromecast či ďalších noviniek, avšak jedná z nich vyčnieva nad ostatnými. V internetovom prehliadači po novom je aj vstavaný anti Bitcoin miner. Inými slovami  stanete sa „bezcennými“ pre internetové stránky, ktoré využívajú výkon počítačov svojich návštevníkov na ťažbu digitálnych mien. Totiž opera bude automaticky blokovať scripty vyžadujúce zapojenie sa do ťažby.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Tieto nastavenia môžete nájsť v sekcii Settings > Basic > Block ads > NoCoin.

Mimochodom v rámci škandálu na Slovensku bolo odhalených celkovo 219 domien, ktoré využívali používateľov na ťažbu digitálnych mien. Medzi nimi boli aj zvučné mená ako sú napríklad dolezite.sk, icdph.sk, infocislo.sk, rocker.sk, serialdog.sk a ďalšie. Používatelia, ktorí nevedomky ťažili kryptomeny sa tak mohli stretávať napríklad s vyššou hlučnosťou zariadenia, vyšším zahrievaním či celkovým spomalením počítača.

Zdroj: MSP, vlastný, úvodný obrázok: vlastný

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close